Hærvejen i Toppen af Danmark

Tag på vandre- eller cykelferie i Toppen af Danmark, Nordjylland og ned gennem Jylland på vandring som pilgrimmene på Hærvejen. Langs Hærvejen venter fantastiske naturoplevelser og kulturelle øjeblikke, når du kan besøge gamle klostre og herregårde eller vandre på de gamle ruter. Lad roen falde over dig, når du oplever de gamle stier på Hærvejen gennem Nordjylland.

Vandretur på hærvejen

Tag på vandretur i din ferie på hærvejen i Toppen af Danmark. Start i Nordjylland og fortsæt hele vejen gennem Jylland. Overnat på de hyggelige små herberge og shelters undervejs eller besøg vandrerhjem og campingpladser. Få spændende oplevelser med et historisk pust og nyd de mange dejlige naturoplevelser i skov og på strand. I Toppen af Danmark kommer du bl.a. forbi Rubjerg Knude, Børglum Kloster og Bangsbo Herregård.

Tag på vandre- eller cykeltur på Hærvejen 

Det er sjovt og spændende at opdage naturen på egen hånd på vandretur og Lysets Land rummer mange muligheder for det.

Hærvejen - historisk set

Gennem tiderne har Hærvejen altid være en vigtig transportrute op gennem Jylland. Her har pilgrimmene vandret, kød er blevet transporteret og de handlende har rejst. I Toppen af Danmark kan du besøge flere interessante, historiske steder med stor betydning for Hærvejen.

Mere om Hærvejens historie

Se biskoppen Stygge Krumpens levested - Børglum Kloster, der også var kulisse for TV2s julekalender 2011.

Oplev den frygtindgydende 100 m høje ler- og sandklint, der hvert år rykker et par meter østpå. Sandflugten hersker her - se hvordan fygesandet ubønhørligt dækker fyret.

Hærvejen på video

Play Video

Download Hærvejens app til iPhone og Android

Kulturoplevelser

Besøg gallerier og kunsthåndværkere i Toppen af Danmark. Tag på kunstmuseum eller hør Den Gode Historie om naturen, kulturen og byen.

Elsker vores natur - Instagram

Aktiv i din ferie

Vær aktiv i din ferie. Lej en kano, en cykel eller tag på en guidet ridetur og oplev naturen på nært hold.

Kom og oplev naturen i Toppen af Danmark og få oplevelser for krop og sjæl. Her er rig mulighed for frisk luft, og at iagttage de betagende landskaber, som kendetegner området.

Del denne side