På cykelferie i Frederikshavn

Den Grønne Tur i Frederikshavn

Den grønne tur er ca. 60 km og egner sig både til cykel og vandrerute. En spændende og varieret tur, der fører dig igennem moser, klitter, hede, skov og ådale - og samtidigt kommer du også forbi gravhøje, herregårde og fortidsminder fra jernalderen.

Den grønne tur er i alt på ca. 60 km. Ruten går ad offentlige veje, hvor de længste strækninger er på lettere trafikerede veje og ad private fællesveje (Grus- og sandveje). Visse steder er det nødvendigt at trække cyklen. På Frederikshavn Turistbureau kan du få udleveret et gratis kort over hele ruten. Det er muligt at køre turen i sin fulde længde. Du kan også vælge at tage den i etaper. På kortet er der markeret genveje, der forbinder en del af ruten med en anden.

Der er mulighed for overnatning på ruten enten ved Jerup Strand eller ved bivuakken ved Knivholt Hovedgaard.

Turen er en anbefalelsesværdig smuk tur gennem afvenklende landskab med et rigt dyreliv og minder fra fortiden. På ruten finder du kortborde, der forklarer alt det du kommer forbi. Desuden er det muligt at betraget fuglelivet på tæthold ved opstillede fugleplatforme eller fugletårn på ruten. 

Del denne side