Ferie i Tornby

Ferie i Tornby

Lidt syd for Hirtshals ligger Tornby Strand, en af områdets bedste badestrande med et tilhørende stort sommerhusområde. Sommerhusene ligger helt ned til stranden i smukt klitlandskab - tæt på Tornby Klitplantage.

Langs Strandvejen ligger camping, hotel og spisesteder og stemningen er ren badeferie.
Tornby Strand er populær, og med et badetårn fra TrygFonden er sikkerheden også i top, fra juni til august. Bilkørsel er tilladt på stranden, så det er nemt at have alt med til en hel dag med leg, afslapning og dukkerter i det friske Vesterhav. Hunde er velkomne på stranden, og må også tage en afkølende dukkert i havet.

Tornby Klitplantage er områdets største, og med sine 548 ha storslået natur tiltrækker den dagligt folk til vandreture, rideture, mountainbike eller til hundeskoven. I Tornby Klitplantage findes 4 afmærkede ruter af forskellig længde, - alle en skøn oplevelse at gå/løbe. Tag mountainbike-cyklen med på ferien og spring på det udfordrende og populære mountainbikespor ”Det Hvide spor”. Heste er velkomne i Tornby Klitplantage på de dertil afmærkede stier. Og hundene må slippes løs i den store indhegnede hundeskov.

Fantasien kan også slippes løs i Yxengaard, tæt ved Horsebæk parkering. Yxengaard er en stor vikingeborg, bygget af frivillige til rollespil, men må benyttelse af alle. Stedet skal selvfølgelig efterlades i pæn og ordentlig stand.

Tornby Gl. Købmandsgård kan man opleve en gammeldags købmandsforretning med interiør fra år 1860, og service ”over disken” som i gamle dage. Her er specialiteter fra egnen, gammeldags legetøj og skønne nips. Udstillingen i baglokalet fortæller om skudehandelen mellem Danmark og Norge, og om barske ture i små både over Skagerrak. I Mettes Kaffestue brydes der på hjemmebag og kaffe.

Tæt på Tornby Gl. Købmandsgård ligger Tornby Dyssen, som er Danmarks nordligste dysse. Tornby Dyssen vidner om bosætning i området tilbage til tidlige stenaldertid 3600-3200 f.Kr. i Danmark.

Velkommen til ferie og gode oplevelser i Tornby.

Del denne side