Krudttårnet i Frederikshavn

Bygninger og monumenter i Frederikshavn

Når du besøger Frederikshavn er der mange spændende og interessante bygninger og forskellige monumenter af historisk interesse, der virkelig er værd at bruge noget af din tid på. Glæd dig til at gå på opdagelse i byen.

Poesipark i Frederikshavn

Poesipark i Frederikshavn

Frederikshavn Poesipark er inspireret af Larvik, der er venskabsby. Her har man gennem flere år skabt poesi i bybilledet, som det nu også er sket i Frederikshavn. Glæd dig over de spændende værker på en tur rundt i Frederikshavn.
Krudttårnet er Frederikshavns vartegn

Krudttårnet

Det imponerende bygningsværk, der er Frederikshavns vartegn, blev bygget helt tilbage i 1690. Under Store Nordiske Krig (1709-1720) var bygningen støttepunkt for den danske flåde. Krudttårnet er nu et museum med krudt og kugler samt historien om Fladstrand og flådens historie.
Kæmperødspætten byder dig velkomme til Frederikshavn

Kæmperødspætten

Den store skulptur, der er udført i stål, står som symbol for 'Rødspættebyen' Frederikshavn. Den er lavet i samarbejde mellem den, nu afdøde, lokale kunstner Erik Skjoldborg og uddannelses-afdelingen på det dengang store skibsværft Danyard. 
Frederikshavn Kirke kan rumme hele 1.160 personer

Kirker i Frederikshavn og omegn

Interesser du dig for arkitektonisk flotte kirker, er der mange at vælge mellem i Frederikshavn og den nærmeste omegn. Nyd de spændende bygninger, interieøret og de smukke fredfyldte og rolige omgivelser. 
Hirsholmene Kirke ligger på øen Hirsholmene udenfor Frederikshavn

Hirsholmen Kirke

Kirken på Hirsholmen stammer helt tilbage fra 1641. Før den tid måtte øens beboere sejle til Elling Kirke, og var vejret dårligt, gik der ofte meget længe før børn kunne døbes og de døde kunne blive begravet.