Lystfiskeri ved Frederikshavn

Der er mange muligheder, når du vil have frisk fisk på aftensbordet
Du kan fiske direkte fra kysten eller fra en af flere moler både mod nord og mod syd. Der er også gode muligheder for fiskeri i ferskvand - enten ved en 'Put & Take' sø eller i et af de naturlige vandløb.

Molefiskeri i Frederikshavn og omegn
Molefiskeri er hyggeligt og i Frederikshavn har du flere muligheder. Mod syd ligger Søsportshavnen, og mod nord ligger både den store havn med en lang molestrækning, hvor du kan fiske fra stenene på den ydre side og Rønnerhavnen, der også har en lille mole. Fra ydersiden af molerne kan du være heldig at fange multer, ål og torsk. Du må også gerne fiske i havnebassinet, hvor der venter fladfisk, havørreder, sild og makrel. Strandby Nordre Mole (ca. 7 km nord mod nord) er også et populært sted til fiskeri.

Kystfiskeri
Med en kyststrækning på ca. 30 km omkring byen er det oplagt at prøve kystfiskeri. På strækningen mellem Frederikshavn og Sæby er det særdeles populært med fiskeri efter laks og havørred. Forår og efterår er de bedste fiskeperioder, når det gælder kystfiskeri.

Fiskeri i åer & søer
I Frederikshavn er der flere åer og søer, hvor du må fiske med et korrekt fisketegn. Nyd freden, roen og vandets stille rislen ved Elling Å, Åsted Å, Skærum Å og Bangsbo Å, hvor du primært kan fiske efter hav- og bækørred. Und også dig selv at fiske i Vandværkssøen, som ligger smukt i Vandværksskoven. Der er også flere Put & Take søer i området, hvor chancen for fangst er stor.

Der er mange muligheder for lystfiskeri ved Frederikshavn

Molefiskeri i Frederikshavn

I Frederikshavn er der moler både ved Søsportshavnen mod syd og i Rønnerhavnen, hvor du kan være heldig at få en havørred på krogen.

Det er hyggeligt at fiske fra Strandby Nordre Mole

Strandby Nordre Mole

Ca. 7 km nord for Frederikshavn kommer du til den lille hyggelige fiskerby Strandby.

 

Her er der en god havn med erhversvfiskeri og det er også her du selv kan være heldig at fange lækre friske fisk til din aftensmad.

 

Måske får du torsk, ising, rødspætter, makrel eller hornfisk med dig hjem.

Husk altid at medbringe gyldig Fisketegn og Fiskekort

Husk altid fisketegnet

Er du lystfisker i Danmark, er det obligatorisk for alle mellem 18 og 65 år, at have et  gyldigt fisketegn.

 

Fisker du i en Put & Take sø, er der dog ikke noget krav om fisketegn.

 

Du kan købe dit fisketegn, gældende for kyst- og søfiskeri, på Frederikshavn Turistbureau eller online på fisketegn.dk.

Lær meget mere om danske fisk

Om danske fisk

Der er gode muligheder for at fange fladfisk fra strandene omkring Sæby hele året rundt. Klik for at se hvilke fisk der er i Danmark, og lær om deres individuelle kendetegn.
Ved Rønnerhavnen i Frederikshavn kan du fiske både fra stranden og molen

Rønnerhavnen

Den lille havn, Rønnerhavnen, ligger nordligt i Frederikshavn tæt på campingpladsen og den smukke Palmestrand. Her kan du fiske både fra molen og fra stranden mod nord og syd.