Vandre- og løberuter i Frederikshavn

Oplev naturen på allertætteste hold i Frederikshavn

Mulighederne er mange hvis en vandre- eller løbetur står højt på dit program når turen er gået til Frederikshavn. Tag på tur i Bangsboskoven, der fører dig gennem Botanisk Have, Dyrehaven til storslåede udsigtspunkter ved Dronningestien eller Cloostårnet. En tur gennem Åsted Ådal byder på fredfyldt skov, hvor åen snor sig idyllysk gennem landskabet.

Det er bare med på det rette out-fit, og få snøret skoene og så eller komme ud på en dejlig oplevelsesrig tur i den grønne natur.

Klik her for at finde kort over vandre- og løberuter i Frederikshavn og omegn

Gå en tur på den smukke Kongesti

Kongestien i Frederikshavn

Smid cyklen ved porten og gå på Kongestien gennem Botanisk Have og Dyrehaven. Turen er 8 km lang og et perfekt sted at opleve skovens ro.

Dronningestien i Frederikshavn med udsigt over vandet

Dronningestien i Frederikshavn

Denne tur er 5 km lang. Den starter ved Pikkerbakken og går mod Bangsbo Fort og Niels Juels Kanoner. På ruten er der en fantastisk udsigt over Kattegat. Stien ender ved Bunkermuseet fra 2. verdenskrig, hvor der er mulighed for at se kanonerne, der peger ud over havet. 
Vandreruter i den smukke Åsted Ådal

Vandreruter i Åsted Ådal

Åsted Ådal er et fredet naturområde, beliggende ca. 10 km vest for Frederikshavn. Det smukke områder byder på en varieret og kuperet natur, tre vandreruter i forskellig længde og Åsted Å, der med en stille rislen løber tværs gennem området. 
Hærvejen findes også ved Frederikshavn

Hærvejen ved Frederikshavn

Start din tur på Hærvejen i det smukke kuperede landskab syd for Frederikshavn. Du kan gå hele vejen til Viborg eller dele din tur op i mindre etapper.  Undervejs kan du, alene eller sammen med vandrekammerater, nyde naturens stille ro og få en fornemmelse af historiens vingesalg.